Pamätáte si na časy, keď ste sa celá rodina zišli u svojej babičky a na stole vás čakali kuracie rezne so šalátom? Pri stole vládla pokojná atmosféra, po dobrom obede ste si rozprávali nové zážitky so svojou rodinou, pili kávu a jedli domáci koláč. Idylka, ktorou by nepohrdol nikto z nás. Skúšali ste podobnú atmosféru vytvoriť u vás doma, s vašimi deťmi či priateľmi? Dokonale atmosfére patria samozrejme dokonale pripravené klasické kuracie rezne. Kuracie mäso patrí jedno z najviac výživných druhov, ktoré je zároveň ľahko stráviteľné a obsahuje veľké množstvo bielkovín, čo ocenia aj ľudia, ktorí si dávajú pozor na stravu či športovci.
.jpg)
Množstvo bielkovín a tukov v mäse závisí aj od časti tela, z ktorej mäso pochádza. Najlepšie stráviteľné sú kuracie prsia, ktoré obsahujú najväčší podiel bielkovín s minimálnym obsahom tuku. Obsahujú veľmi málo kalórií, preto sú obľúbené najmä u športovcov. Sú však výborné aj na prípravu už spomínaných kuracích rezňov. Dobre pripravené kuracie rezne sa odvíjajú hlavne od spôsobu prípravy. Samozrejme je dôležité ich vyváženie ochutiť a obaliť v trojobale. No omnoho dôležitejšie je správne ich upiecť. Ako dlho sa pečú kuracie rezne? Pri príprave mäsa neexistuje presný čas, ktorý nám hovorí o tom ako dlho by sme mali mäso piecť či restovať.

Najlepším indikátorom je vnútorná teplota mäsa. Tá by mala dosiahnuť teplotu 75°C, čo je teplota, pri ktorej mäso bude dostatočne upečené no zároveň ostane šťavnaté a nebude prepečené. Samozrejme sa dívate aj na vonkajší povrch mäsa, najmä pri vyprážaní. Ak nechcete mäso vyprážať a chcete si zvoliť zdravšiu alternatívu, zvoliť môžete napríklad grilovanie či orestovanie na panvici s minimálnym množstvom oleja. K takýmto dobre pripraveným reznom alebo grilovanému mäsu pripravte klasický zemiakový šalát a uvidíte, že celá rodina si pochutí. Či už hľadáte inšpiráciu na recepty k nedeľnému obedu či na večeru počas týždňa, kuracie mäso nájde využitie v oboch prípadoch.